WeAreDevelopers dovodi eksperta za Artificial Intelligence Josepha Sirosha

WeAreDevelopers dovodi eksperta za Artificial Intelligence Josepha Sirosha

Microsoft ekspert za Artificial Intelligence Joseph Sirosh će biti govornik na WeAreDevelopers World Congress 2018 i proširuje saradnju s Microsoftom.

WeAreDevelopers, jedna od vodećih platformi za regrutovanje programera u Europi, dovodi korporativnog potpredsjednika za Cloud AI Platform u Microsoftu Joseph Sirosha na WeAreDevelopers World Congress 2018 u Beč i intezivira saradnju sa Microsoftom s ciljem razvoja tema budućnosti, umjetne inteligencije i pomješane stvarnosti.

Korporacijski potpredsjednik za Cloud AI Platform bit će jedan od glavnih govornika prvog dana konferencije sa prezentacijom na temu “AI: Tidal Wave”, kojom će pokazati na koji način svaka kompanija može iskoristiti digitalizaciju.

“Iako smo posljednjih godina postigli ogroman napredak, posebice u područjima kao što su analiza podataka, prepoznavanje glasa i prepoznavanje slika, razvoj prave umjetne inteligencije još je uvijek u početnom razvoju”, rekao je Joseph Sirosh, Microsoftov korporativni potpredsjednik za Cloud AI Platform. “Zato imamo sve prilike da se dogovorimo o etičkim standardima i da postavimo prave uvjete za saradnju čovjeka i mašine”.

Microsoft vjeruje da AI alati i usluge koje stvaraju prije svega moraju pomoći ljudima i povećati njihove mogućnosti uz pomoć osnovnih principa zasnovanih na etici, odgovornosti, inkluziji i sigurnosti. Sa druge strane, pomješana stvarnost oslobađa kreativnost svake osobe i svake organizacije na planeti, zauvijek mijenja način na koji sarađuju, stvaraju, uče i zabavljaju se.

WeAreDevelopers i kompanija Microsoft usko surađuju još od aprila 2017. godine, naime obje kompanije su veoma fokusiran na rast i uspjeh programera, na metode kako da ih inspirišu da kreiraju i kodiraju budućnost. Drugi glavni fokus saradnje je tema raznolikosti, utjecaj na globalnu raznolikost i inkluziju kako bi osnažili ljude, transformisali kulturu i podržali svakog pojedinca u njihovoj karijeri, u zajednici i utjecaju na svijet.

“Vrlo nam je drago što smo ostvarili partnerstvo s Microsoftom s kojim ćemo raditi na promociji trendova poput AI, IoT, robota ili pomješane stvarnosti”, kaže Benjamin Ruschin, direktor i suosnivač WeAreDevelopers. „Spajanje kompanije Microsoft, jedne od vodećih svjetskih tehnoloških kompanija i nas, jedne od vodećih svjetskih developerskih zajednica, logičan je korak u daljnjem razvoju interesa developera u budućnosti.”

Svjetski kongres WeAreDevelopers najveća je developerska konferencija u Europi, sa učešćem do 10.000 učesnika. Pored Microsofta, ovaj događaj povezuje vodeće svjetske tehnološke kompanije poput IBM-a, SAP-a, Facebooka ili Googlea sa svjetskom developerskom zajednicom.

Uz svjetske brendove, WeAreDevelopers dovodi 150 međunarodnih tehnoloških lidera, a najpoznatiji među njima su: Steve Wozniak, osnivača kompanije Applea, računarskog pionira i izumitelja, poznati poduzetnik i tech investitor Frank Thelen, John Romero, nagrađivani dizajner i programer igara, Angie Jones, Senior Automation Engineer u Twitter-u koja je razvila strategiju automatizacije i okvire za bezbroj softverskih proizvoda i mnogi drugi vrhunski predavači i predavačice. Kongres će se održati ove godine od 16. do 18. maja u Austrijskom centru u Beču.

Early Bird ulaznice po najpovoljnijoj cijeni još uvijek je moguće kupiti na zvaničnoj stranici kongresa https://www.wearedevelopers.com/congress/?tickets=1.

Start-upi i druge kompanije mogu ostvariti timske popuste, uz kontakt WeAreDevelopers tima na sarajevo@wearedevelopers.com.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci