Aktuelno:
Vulin: U namjenskoj industriji ugovoreni poslovi od 754 miliona dolara

Vulin: U namjenskoj industriji ugovoreni poslovi od 754 miliona dolara

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je ove godine odbrambena industrija Srbije, zajedno sa preduzećem “Jugoimport-SDPR” iz Beograda, ugovorila poslove sa inostranstvom vrijedne 754 miliona dolara, što je za 20 posto više nego u ranijim godinama.

Vulin očekuje da će namjenska industrija Srbije nastaviti da proizvodi i da će primjerom preduzeća “Krušik” iz Valjeva pokazati da je moguće obnoviti ono što je bilo uništeno.

Očekujem da će se pokazati da je moguće sopstvenim sredstvima proširiti proizvodnju, zaposliti radnike, pristojno platiti radnike i u isto vreme konkurisati na svetskom tržištu”, rekao je Vulin novinarima nakon što je posjetio privredno društvo HK “Krušik”.

On je dodao da će Vlada Srbije nastaviti politiku da intenzivno ulaže u odbrambenu industriju Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

To jeste naša šansa, to jeste naš prostor, to je naša mogućnost da odgovorimo na potrebe svetskog tržišta i da na taj način ostvarimo znatno veće novčane prihode”, rekao je Vulin.

On je istakao da odbrambena industrija Srbije na svjetskom tržištu ima veliki prostor za svoje proizvode, kao i mogućnost da višak novca koji zarađuje ponovo uloži u odbrambenu industriju da bi bila spremna za neke buduće događaje i promjene.

Privredno društvo HK “Krušik” trenutno ima 2.640 zaposlenih, među kojima su i mladi inženjeri i trenutno je najbrojnija fabrika kada je riječ o broju zaposlenih u odbrambenoj industriji Srbije.

“Krušik” ima ugovorene poslove za 276 miliona dolara i uposlene kapacitete za cijelu ovu, te 2018. i 2019. godinu.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci