Vrijednost kriptovaluta za 13. februar: bitcoin i dalje “tempirana bomba”

Vrijednost kriptovaluta za 13. februar: bitcoin i dalje “tempirana bomba”

Bitcoin je u ponedjeljak ujutro porastao za osam posto, pri čemu je tržište kriptovaluta utjecalo i na ostala tržištima, a ripple je imao naročito veliki porast od skoro deset posto, piše Metro. Tržište kriptovaluta je započelo sedmicu u pozitivnom svjetlu, uz ukupnu tržišnu kapitalizaciju svih valuta koja je porasla iznad 400 milijardi dolara. Oni koji su prodavali svoje digitalne novčiće su vladali prije nedjelju dana, prije nego što su iz Senata SAD-a svojim stavovima smirili nervozu na tržištu i još jednom povećali potražnju za kriptvalutama.

Bitcoin, najveća kriptovaluta na svijetu po tržišnoj kapitalizaciji, skočio je na 9.070,64 dolara tokom vikenda. Druge vodeće kriptovalute su pratile i kao rezultat, ukupna vrijednost tržišta, koja je 6. februara dostigla minimalnu vrijednost od 276 milijardi dolara u proteklih deset sedmica, u narednim danima postepeno se oporavljala. Tržišna kapitalizacija se povećala na 458 milijardi dolara u subotu, najviše od 2. februara, prema podacima CoinMarketCapa.

Poslije pada od prekjučer ispod 400 milijardi dolara, vrijednost se vraća na oko 430 milijardi dolara, što je šest posto manje nego što je bilo za vikend, piše Coindesk. U trenutku pisanja članka, vrijednost bitcoina, prema Coindeksu, iznosi 8.402, 78 dolara, i u padu je.

Vrijednost ostalih kriptovaluta:

bankar.me/V.P.

O autoru

Srodni članci