Volvo: Kinezi proizvode kvalitetnije automobile od Europljana

Volvo: Kinezi proizvode kvalitetnije automobile od Europljana

Kineske automobile na zapadnim tržištima prati glas jeftinih, nesigurnih i nekvalitetnih vozila, no ovaj trend bi se uskoro mogao promijeniti, vjeruju u Volvu. Šveđani tvrde kako su automobili izrađeni u Kini već sada kvalitetniji od onih proizvedenih u europskim fabrikama.

Volvo je započeo proizvodnju u Kini prije četiri godine s produženom realizacijom limuzine S60. U međuvremenu Šveđani su prebacili kompletnu izradu limuzine S90 u kineske pogone krajem 2016, a ondje će također proizvoditi i svoja električna vozila.

“Otkrivamo da je kvalitet automobila bolji u Kini nego u Europi. Svi su bili zabrinuti za kvalitet, no nakon što se krenulo s radovima, uočili smo da je ona viša nego u Europi”, rekao je portalu Go Auto Volvov potpredsjednik dizajna Robin Page.

Europske fabrike koriste mnogo više automatizacije, smatra Page, pa su manualna prilagođavanja teže. Kineski pogoni imaju više ljudi i manje automatizacije. Također, imaju niže tolerancije. Nije riječ o velikim razlikama, no statistički gledano Kinezi su precizniji.

Sudeći prema novim trendovima u automobilskoj industriji, te sve većoj sklonosti proizvođača da električna vozila proizvode u Kini, zemlji koja želi da bude lider u proizvodnji i adaptaciji električne mobilnosti, ne bi nas iznenadilo da u bližoj budućnosti sve više vozila na našim putevima nosi oznaku ‘proizvedeno u Kini’.

bankar.me

O autoru

Srodni članci