Aktuelno:
UNDP će pomoći izradu Strategije sigurnosti cestovnog prometa

UNDP će pomoći izradu Strategije sigurnosti cestovnog prometa

Sigurnost u prometu i održivi razvoj cestovnog prometa bili su glavna tema jučerašnjeg sastanka ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismira Juska i rezidentne koordinatorice UN-a i rezidentne predstavnice UNDP-a u Bosni i Hercegovini Sezin Sinanoglu.

Ministar Jusko je upoznao rezidentnu koordinatoricu UN-a i UNDP-a o trenutnim aktivnostima koje Ministarstvo preduzima kada je riječ o daljem razvoju cestovnog prometa u BiH, s posebnim osvrtom na njegovu sigurnost.

S tim u vezi, naglasio je značaj donošenja propisa koji proizilaze iz Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini, a koji bi trebali doprinijeti povećanju stepena sigurnosti svih učesnika u prometu.

Sinanoglu je pozdravila dosadašnji rad Ministarstva, koji se ogleda u postizanju mjerljivih rezultata, kao što je potpisivanje Ugovora o pristupanju Prometnoj zajednici.

S obzirom na trenutnu situaciju na polju sigurnosti cestovnog prometa u BiH, Sinanoglu je izrazila spremnost UN-a i UNDP-a za sveobuhvatnu pomoć kada je u pitanju donošenje, prije svega, Strategije sigurnosti cestovnog prometa BiH.

Ministar Jusko zahvalio se rezidentnoj koordinatorici UN-a i UNDP-a u Bosni i Hercegovini na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, kao i na iskazanoj spremnosti za pomoć u izradi Strategije koja će biti od velike pomoći Ministarstvu u izradi što kvalitetnijeg dokumenta, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci