U Zagrebu održano najveće okupljanje poslovnih žena u regiji

U Zagrebu održano najveće okupljanje poslovnih žena u regiji

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, u Zagrebu je na Međunarodni dan žena, 8. marta, održan Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, koji je okupio poduzetnice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije.

Kongres je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a otvorio ga je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je istakao kako se nada da će aktuelna hrvatska vlada uskoro potpisati Istanbulsku konvenciju, koju je prihvatila i EU, o zaštiti žena od nasilja.

“Poštujem i uvažavam žene ne samo riječima nego i djelima. Žene se znaju izborit za dio svog neba”, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Radni dio Kongresa otvorila je poduzetnica iz Beograda Dragana Jovanović, upozorivši na važnosti upravljanja stresom u ženskom poduzetništvu.

“Ono što sve nas žene poduzetnice u regiji u današnjoj poslovnoj areni povezuje je stres i izloženost stresu koja proizlazi iz kombinacije više faktora. To su poslovna nesigurnosti, radno vrijeme kojem kao da nema kraja, a koje ženama stvara dodatan problem u balansiranju karijere i obiteljskog života, te konačno i dalje prisutan tzv. gender pay gap, odnosno rodno utemeljen nesrazmjer između visine plaće za isti posao kada ga obavlja žena, u odnosu na muškarca”, kazala je Jovanović, dodavši da su žene poduzetnice i managerice duplo izloženije i podložnije stresu od muškaraca.

Uz brojne zanimljive panele u kojima su sudjelovale iskusne poduzetnice, održan je i ženski poduzetnički sajam.

S obzirom na veliki odaziv na ovogodišnji Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, organizatori Kongresa su najavili ponovno i još masovnije regionalno okupljanje poduzetnica 8. marta 2018. godine.

Fena/V.P.

O autoru

Srodni članci