U Srebrenici posao za 70 radnika

U Srebrenici posao za 70 radnika

U Srebrenici će u prvoj polovini ove godine biti otvoreno 70 novih radnih mjesta u realnom sektoru zahvaljujući projektima koji se realizuju sa Srbijom, ali i zahvaljujući investicijama iz oblasti građevinarstva.

Prve dvije fabrike će biti otvorene u Potočarima i proizvodit će građevinske kontejnere i sportske podloge. Investitori iz Beograda (Ekonomik Group) i Banje Luke će otvoriti dva proizvodna pogona čime će zaposliti 30 novih radnika.

Interesovanje za rad u ovim preduzećima je ogromno, na javni poziv prijavljuju se Srebreničani, ali i radnici iz okolnih općina.

“Opština je sredstvima Vlade Srbije izgradila proizvodnu halu koju će ustupiti investitoru. Ove dvije firme zaposliće 30 do 40 radnika. Već je počeo javni poziv, a radićemo prekvalifikaciju”, priča načelnik Mladen Grujičić.

Na srebreničkom birou oko 1.800 radnika čeka posao. Za mnoge će se realizovati projekti prekvalifikacije.
Grujičić je najavio i otvaranje proizvodnog pogona za preradu mlijeka u ovoj općini, a pozvao je i druge investitore da ulažu u Srebrenicu.

Općina Srebrenica će sredstvima predviđenim budžetom za narednu godinu sve firme koje otvore novo radno mjesto novčano stimulisati, najavio je Grujičić.

Sredstvima Vlade Srbije u Srebrenici su realizovani i infrastrukturni projekti, izgradnja dječijeg obdaništa i rekonstrukcija glavne saobraćajnice, izvijestila je RTRS.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci