U Skenderiji sutra počinje sajam namještaja – Interio

U Skenderiji sutra počinje sajam namještaja – Interio

U sarajevskom Centru Skenderija sutra će svečano biti otvoren  34. Međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije – Interio.

Direktor “Skenderije” Amer Kapo rekao je danas na konferenciji za novinare da je prijavljen veliki broj izlagača, a cilj je da se na prostoru od 2.500 m2 u dvorani “Mirza Delibašić” od 15. do 19. marta posjetiocima pruži priliku da se na jednom mjestu uvjere u potencijal koji BiH ima vezano za ovaj segment drvne industrije.

Među izlagačima su kompanije: Minalli, Bürotime, Primus Balkan, Fef, B.K. Linea Trade, Bellona, Malak Group, Zart, Ećo company, Enza home, Maoles, B.P. Eurogrupa, Alfa Tex, Izazov, Cube.

Svoje proizvode i usluge, kako je kazala Amela Okan, menadžerica ovog sajma, predstavit će najeminentnije kompanije s prostora BiH, kao i inostrane putem bosanskohercegovačkih predstavništva, a očekuje se i dolazak mnogih poslovnih ljudi.  Također, u toku Sajma će biti prezentirani radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, odnosno oni će urediti novi ulaz u sajamski prostor.

U okviru stručno-edukativnog programa, sutra će, nakon otvaranja Sajma, koje je planirano u 11:00 sati, biti održane edukacije: „Napredni certificirani studij: Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta”, u organizaciji Centra za specijalističke edukacije FORMAT i „Zaštita industrijskog dizajna pred Institutom za intelektualno vlasništvo”, u organizaciji tog instituta.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo naglasio je su ove godine pripremili i veliki broj iznenađenja i nagradne igre za posjetioce Sajma, a da će proglašenje dobitnika nagrada biti upriličeno u prostoru Sajma 19. marta u 19:00 sati.

Fena/L.Đ

O autoru

Srodni članci