U petak javna licitacija Fabrike šećera u Bijeljini, početna cijena 15 miliona KM

U petak javna licitacija Fabrike šećera u Bijeljini, početna cijena 15 miliona KM

Javna licitacija Fabrike šećera u Bijeljini zakazana je za sutra u krugu fabrike, a početna cijena je 15 miliona KM, rekao je Srni predsjednik Odbora povjerilaca Šećerane Faik Muhić. 

On je dodao da je licitacija zakazana za sutra u 13.00, a danas, kada je posljednji rok za podnošenje ponuda, do 11:00 nije stigla nijedna, te se ne očekuje da će se pojaviti neko ko bi bio zainteresovan.

Skupština povjerilaca Šećerane u stečaju je odbacila 8. septembra kao finansijski neprihvatljive četiri ponude za kupovinu fabrike koje su dostavljene iz Vijetnama, Turske, Hrvatske i Banje Luke, te zatražila da minimalna cijena na četvrtoj licitaciji u oktobru bude 15 miliona KM.

Dostavljene ponude, osim formalnih nedostataka, finansijski su bile neprihvatljive, a kreću se od tri miliona eura, koliko je ponudila turska kompanija, do pet miliona eura, koliko su ponudili potencijani kupci iz Vijetnama.

Ponuda Poljoprivrednog kombinata “Kutjevo” iz Hrvatske je iznosila 3,2 miliona eura, dok je Goran Vajkić iz Banje Luke tada na ročištu u Privrednom sudu u Bijeljini dao ponudu od 6.750.000 KM.

Predsjednik Odbora povjerilaca Faik Muhić rekao je na ročištu, što je Skupština povjerilaca i usvojila, da će licitacija u oktobru biti posljednja i da će, ukoliko bude neuspješna, sljedeći korak biti srazmjerna podjela imovine povjeriocima i reorganizacija Šećerane.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci