U Nevesinju u toku realizacija projekata vrijednih oko 11 miliona KM

U Nevesinju u toku realizacija projekata vrijednih oko 11 miliona KM

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je jučer u Nevesinju da Vlada vodi računa o ovoj općini o čemu svjedoče višemilionska ulaganja u infrastrukturne projekte.

“U opštini Nevesinje u toku je realizacija projekata vrijednih oko 11 miliona KM, što obuhvata sportsku dvoranu, Dom kulture i vodovodnu mrežu”, rekla je Golić koja je jučer sa općinskim rukovodstvom i narodnim poslanicima iz Nevesinja razgovarala o infrastrukturnim projektima koji se realizuju u ovoj općini.

Tokom posjete obnovljenoj Sportskoj dvorani “Nevesinjka”, ona je izrazila zadovoljstvo što je resorno ministarstvo dio projekta obnove ove dvorane, te istakla da je zadovoljna što je ispunila obećanje da će ovaj objekat biti obnovljen i energetski efikasan.

“U ovaj objekat Vlada je uložila više od 550.000 KM uz sufinansiranje Fonda za zaštitu životne sredine i švedske agencije SIDA”, navela je Golić.

Ona je naglasila da svi ovi projekti svjedoče o tome da Vlada vodi računa o općini Nevesinje i da će tako biti i ubuduće.

Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović je rekao da će obnovljena dvorana “Nevesinjka” imati veliki značaj za cijelu općinu, a pogotovo za brojna sportska udruženja i klubove u ovoj općini.

“Kada smo preuzeli vlast, sportska dvorana je bila pred rušenjem. Sada je statički potpuno bezbjedna, radimo PVC bravariju i kotlovnicu, tako da će biti energetski potpuno zaštićena”, rekao je Avdalović.

Ilija Tamindžija, izvršni direktor preduzeća “Hidroelektrane na Trebišnjici”, koje ima ogromna ulaganja u općini Nevesinje, kaže da su najveće investicije projekat “Gornji horizonti” i vodovod sa izvorišta Udbina.

O autoru

Srodni članci