U maju završetak radova na aerodromu u Tuzli

U maju završetak radova na aerodromu u Tuzli

Radovi na proširenju putničkog terminala Međunarodnog aerodroma Tuzla trebali bi da budu okončani polovinom maja.

To je izjavio direktor Rifet Karasalihović prilikom posjete ovom aerodromu ministra trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsada Gluhića i ministra zdravstva Bahrudina Hadžiefendića, saopšteno je iz te vlade.

Karasalihović je prezentirao dinamiku radova na rekonstrukciji putničkog terminala, kao i projekat izgradnje atrija i prostora u kojem će biti putničke agencije, rent-a-car kuće i suvenirnice.

Zbog vremenskih uslova i niskih temperatura neki od radova su kasnili, rekao je direktor aerodroma najavljujući da bi krajem maja trebalo da budu okončani svi radovi.

Ministar Gluhić je pohvalio rekordno, pedesetpostotno povećanje broja putnika u prva tri mjeseca 2018. godine. Zadržavanjem tog broja putnika u preostalih devet mjeseci, rečeno je, Aerodrom Tuzla na godišnjem nivou mogao bi imati više od pola miliona putnika.

Međunarodni aerodrom Tuzla u januaru je imao 40.563 putnika, 52,81 posto više nego lani u istom periodu, a u februaru 35.976, odnosno 55,70 posto više nego februara 2017.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci