Trening centar Sarajeva dobija moderne svlačionice

Trening centar Sarajeva dobija moderne svlačionice

Fudbalski klub Sarajevo okončao je prvu fazu izgradnje modernog trening centra u Butmiru, te je sportski sadržaj grada Sarajeva obogaćen centrom sa tri vrhunska terena za odigravanje utakmica i obavljanje treninga, koji su napravljeni sa svim pratećim potrebama, poput sistema za navodnjavanje i reflektorima.

Redovnim servisiranjem terena Sarajevo želi zadržati postojeći kvalitet podloge, kako na terenima sa prirodnom travom, tako i na terenu sa plastičnom podlogom, a u narednom periodu, Sarajevo će realizovati novi projekat.

‘Bordo’ klub je sklopio dogovor sa domaćom kompanijom “Alfe Mi”, koja će izvršiti radove na izgradnji visoko kvalitetnog montažnog objekta u kojem će biti nove, moderne svlačionice, kancelarije i salu za fitnes.

– Želja nam je da našim selekcijama omogućimo što bolje uslove za rad. Realizacijom projekta sa kompanijom Alfe Mi napravit ćemo značajan iskorak na polju infrastrukure i dodatno ćemo obogatiti sadržaj u našem trening centru – izjavio je šef odbora direktora FK Sarajevo Alen Hujić.

Realizaciju projekta Fudbalski klub Sarajevo će izvršiti uz sopstveni angažman i pomoć prijatelja i ljubitelja sporta, a završetak radova planiram je za 1. mart 2018. godine, saopšteno je iz kluba.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci