TO DO konferencija – prva specijalizirana sport-event konferencija

TO DO konferencija – prva specijalizirana sport-event konferencija

TO DO konferencija je prva specijalizirana sport-event konferencija u regiji jugoistočne Europe. Konferencija okuplja vodeće sport-event organizatore regije te predstavlja trenutni status sportskih događaja, budućnost finansiranja događaja te inovacije u organizaciji.

​Također, pruža jedinstvenu priliku predstavnicima turističkih zajednica i promotorima turističkih destinacija da se povežu sa organizatorima najboljih sportskih događaja u regiji, te da u svoju destinaciju privuku atraktivne sportske sadržaje koji imaju sposobnost privući veliki broj novih gostiju tokom predsezone i postsezone.

Sport i sportski događaji, poput maratona, biciklističkih utrka, odnosno raznih takmičenja ekstremnih i drugih sportova, iznimno su atraktivan sadržaj koji u predsezoni i postsezoni može privući veliki broj gostiju na destinacije koje inače možda nisu u fokusu većini turista.

​Organizacija sportskog događaja je pouzdan način za jednostavno povećanje broja noćenja i jačanje vanpansionske potrošnje na destinaciji, bez obzira na lokaciju uz dodatnu medijsku pozornost i promiciju same destinacije.

​Osim spajanja ponude i potražnje sportskih sadržaja, konferencija pruža jedinstvenu priliku i sponzorima koji se na jednom mjestu mogu upoznati sa detaljima najboljih sportskih događaja u regiji i načinima na koje iz takvih događaja mogu generirati vrijednost za brendove koje zastupaju.

​Poslijepodnevna druženja su rezervisana za Pannonian Challenge te koncerte do ranih jutarnjih sati.

​Termin 1. i 2. juna u Osijeku!

Više informacija dostupno OVDJE.

O autoru

Srodni članci