Suosnivač ethereuma: Čeka nas katastrofa, pa tek potom stabilizacija

Suosnivač ethereuma: Čeka nas katastrofa, pa tek potom stabilizacija

Tržište kriptovaluta će osjetiti katastrofu, ali zatim će se stabilizirati, rekao je suosnivač ethereuma, kompanije koja stoji iza istoimene valute.

Nekoliko alternativnih kriptovaluta značajno je poraslo posljednjih nekoliko tjedana, dok se traži alternativa bitcoinu. Jedna od njih je ethereum za koju mnogi kažu da je novi bitcoin. Ova digitalna valuta prvi put je prešla i granicu od 1.000 dolara.

Međutim, suosnivač ethereuma Charles Hoskinson zabrinut je zbog “nerealnih“ projekata oko kriptovaluta koje dolaze do izražaja posljednjih dana.

Kako je rekao, mnogi od tih tokena koji nemaju jake temelje, nemaju dobru tehniku ili su jednostavno nerealni projekti, na kraju će naići na neku veliku prepreku koju neće moći savladati i tada će mnogi od njih sigurno propasti, uvjeren je.

“Tržište kriptovaluta će ojačati i stabilizirati se kad propadnu sve one alternativne valute kojima je falila suština da bi uspjele. Lično mislim da ćemo vidjeti stabilnost poslije katastrofe“, rekao je.

Također, ako je za utjehu, Hoskinson misli da mnogi od tih koina neće propasti baš uskoro jer ima još sredstava koja im pomažu da se održe.

“Problem je i što sada mnogi od njih imaju puno novca. Teško je propasti kada se vrti negdje 5 miliona ili 10 miliona dolara godišnje, a vi ovdje imate, naprimjer, milijardu dolara kapitala“.

seebiz.eu/V.P.

O autoru

Srodni članci