Stipendije za istraživanja u oblasti računarstva

Stipendije za istraživanja u oblasti računarstva

Odsjek za računarske nauke na Švicarskom institutu za tehnologiju u Cirihu (Swiss Federal Institute of Technology in Zurich – ETH Zurich) dodjeljuje ljetne istraživačke stipendije kako bi studentima omogućili istraživačko iskustvo tokom ljetnih mjeseci.

OBLAST:
algoritmi i teorija, kompjuterski sistemi, čovjek-kompjuter interakcija i cyberfizički sistemi, bezbjednost sistema, mašinstvo, programski jezici i softverski inženjering.

OPIS
Istraživački program je dostupan studentima širom svijeta, a ima za cilj da poveća raznolikost u oblasti kompjuterskih nauka na institutu. Program će trajati od 1. jula do 31. augusta 2018. godine. Odabrani kandidati će prisustvovati raznim događajima umrežavanja i sarađivati sa osobljem ETH-a. Uspješnim kandidatima će biti obezbijeđena naknada u iznosu od 1.750 CHF mjesečno za troškove izdržavanja.

USLOVI
Mogu se prijaviti domaći i međunarodni studenti. Kandidati moraju imati dobro znanje engleskog jezika i status redovnog studenta. Pravo na prijavu ostvaruju studenti koji:
– su na završnoj godini osnovnih studija, a steći će diplomu nakon januara 2019. godine;
– su upisali magistarske studije;
– pohađaju osnovne studije iz oblasti računarstva ili srodnih oblasti.

NAČIN PRIJAVE
Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati se prvo moraju registrovati na SiROP portalu. Nakon registracije, potrebno je popuniti online prijavni obrazac klikom “apply now” opcije na dnu SiROP stranice. Da bi popunili obrazac, kandidati moraju pripremiti sljedeću dokumentaciju:
– CV
– zvanične akademske transkripte;
– motivaciono pismo (najviše jedna strana);
– preporuke od akademskog lica/stručnjaka koji lično mora potpisati preporuku, skenirati je i poslati na: SSR_Fellowship@inf.ethz.ch.

ROK ZA PRIJAVU:
31. decembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA
ETH Zurich je univerzitet za nauku, tehnologiju, inženjering i matematiku sa sjedištem u Cirihu u Švicarskoj. Univerzitet je osnovan 1854. godine sa ciljem da pruži kvalitetno obrazovanje inženjerima i naučnicima, te da stvori interakciju između naučne zajednice i industrije.

Detaljnije: Stipendije za istraživanja u oblasti računarstva.

Mreža za izgradnju mira/A.Š.

O autoru

Srodni članci