Šta Vas očekuje na konferenciji ”Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora”?

Šta Vas očekuje na konferenciji ”Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora”?

IV Međunarodna naučno-stručna konferencija ”Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora” je konferencija koja će svim učesnicima pružiti razmjenu informacija, znanja i iskustava, te predstaviti im novitete u domenu tehnologije i ugradnje otvora.

Konferencija će se održati 25. i 26. oktobra 2017. godine u Intera tehnološkom parku u Mostaru. Organizatori navode da očekuju više od 400 gostiju iz cijele regije, arhitekata, inženjera, projektanata, privrednika, te svih profesionalaca koji posluju u sektoru građevinarstva i arhitekture.

U proteklom periodu su održane tri konferencije, a osim predavanja, interaktivnih dijaloga, te predstavljanja učesnika i zbornika radova, konferencija, također, bude i izložbenog karaktera sponzora i partnera.

Ulaz za goste je slobodan uz obaveznu registraciju putem ovog linka http://sfera2017.sfera.ba/registracija/ .

Ko će se predstaviti na konferenciji? Generalni sponzor je kompanija Feal, dok su sponzori: Alukönigstal, Ko-glas, Kristal Vitez, Grad-Exoprt, te Niče d.o.o. Partneri i izlagači: Profine, Staklorad, Termoglas, Pavković Paneli, Rehau, Velux, Veka, Inoutic, Zalmo, Sika, Euro-Roal, Llumar, te kompanija MEN. Sve kompanije će imati priliku predstaviti se u izložbenom dijelu, te putem svojih prezentacija.

Predavači na konferenciji su: 
–  mr. Frank Stöhr, IFT Rosenheim GmbH,
– Amir Vuk-Zec, Studio Zec,
– red. prof. dr. Ljubomir Miščević, Arhitektonski fakultet Zagreb,
– v. prof. dr. Maja Popovac, Građevinski fakultet Univerzitet ”Džemal Bijedić” Mostar,
– Jasmina Katica, Odsjek za energijsku efikasnost Federalnog ministarstva prostornog uređenja,
– GIZ, Bosna i Hercegovina,
– Asocijacija arhitekata Bosne i Hercegovine,
– Vanjskotrgovinska komora BiH,
– Strojarski fakultet Sveučilište Mostar, Klaster metala,
– Predstavnici sponzora i partnera.

Šta nakon konferencije? 
Po završetku konferencije se rezimiraju zaključci, te se tako izdaje Zbornik radova koji je na usluzi svim učesnicima. Nastavlja se u istom duhu, te tako organizatori najavljuju i narednu naučno-stručnu konferenciju ”Klimatizacija, ventilacija i grijanje”, koja će održati u martu 2018. godine.

Kompanije i profesionalci koju posluju u ovoj domeni svakako su dobrodošli da se jave organizatorima kako bi saznali više informacija. Sve informacije o kompaniji Sfera i konferenciji možete pronaći na slijedećim linkovima:
https://sfera.ba/ ,
http://sfera2017.sfera.ba/.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci