Šarović – Al Raisi: Osiguranje izvoza u Ujedinjene Arapske Emirate

Šarović – Al Raisi: Osiguranje izvoza u Ujedinjene Arapske Emirate

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović primio je jučer ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH sa sjedištem u Rimu Sagera Nassera Al Raisija, koji je ministru uručio poziv resornog ministra UAE za sastanak i razgovore o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji i ugovornom regulisanju trgovinske razmjene, a posebno izvoza bh. proizvoda u tu zemlju.

Iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH ističu da su posljednjih mjeseci poduzeli niz koraka kako bi se BiH mogla naći na listi zemalja koje meso i mesne prerađevine mogu da izvoze u zemlje Bliskog istoka.

“Mi imamo kvalitetne i konkurente proizvode. Dvije trećine onoga što proizvedemo mi izvozimo, i to u najrazvijenije zemlje EU, što dovoljno govori o kvalitetu naših proizvoda i potrebi otvaranja novih tržišta”, rekao je Šarović.

Na sastanku je, također, potvrđeno učešće Bosne i Hercegovine na prestižnom globalnom sajmu Expo 2020. u Dubaiju.

Zaključeno je da će prisustvo na tom značajnom događaju biti velika šansa za stvaranje novih poslovnih prilika i veza za bh. privrednike i da će se u tom smislu BiH predstaviti na najbolji mogući način, saopšteno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci