Sajam – Kupujmo i koristimo domaće

Sajam – Kupujmo i koristimo domaće

Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BIH“, održat će se 11. oktobra na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 14. oktobra.

Cilj održavanja sajma je afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda. Učestvovat će četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske, mliječne i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita i meda, rukotvorine, kozmetika.

Udruženje nastoji ovim projektom utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promovišu. Sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju sa domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda.

Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već više od deset godina.

 

L.Đ

O autoru

Srodni članci