Runge: Bekto Precisa se odlično uklapa u Emka grupaciju

Runge: Bekto Precisa se odlično uklapa u Emka grupaciju

“Imamo jako dobre i povoljne radnike u BiH, a to je jedan jako bitan faktor za srednje poduzetništvo i za njegov razvoj u nekom regionu”, kazao je Friedhelm Runge, najveći dioničar i generalni menadžer Emke, u povodu preuzimanja goraždanske firme Bekto Precisa.

Runge je poručio da se goraždanska firma svojim poslovnim modelom odlično uklapa u EMKA Grupaciju, zato što već godinama za Emku proizvodi kalupe i alate.

“Pored toga, Bekto Precisa ima sličan proizvodni spektar što omogućava da se iskoriste sinergijski efekti i osigura budućnost Bekto Precise. U ovom trenutku, također želimo da zahvalimo Vladi FBiH na njihovoj energičnoj podršci tokom procesa kupovine”, kazao je Runge, prenio je Faktor.

Senad Redžić, projektni menadžer kompanije Bekto Precisa, za N1 je izjavio da su izuzetno zadovoljni preuzimanjem od EMKA grupacije, te da će taj potez unaprijediti poslovanje firme, kao i dalji razvoj i usavršavanje.

“Radi se o jednoj od vodećih kompanija u ovoj industriji, krenula je u rekonstrukciju i transformaciju. EMKA je ponudila partnerstvo i ponudila da preuzme vlasništvo. Pošto se radi o grupaciji koja spada u vrh u Europi, posluje u 23 zemlje, Bekti je odgovarala EMKA kao partner”, objasnio je Redžić.

On je dodao da će novi vlasnik zateći poprilično poznato stanje, budući da se o prodaji priča od decembra 2017. godine, a partnerstvo dvije firme ima historiju dugu 20 godina.

Emka grupacija ima 1.600 zaposlenih, devet pogona, a proizvode prodaje u 52 zemlje. Emka je jedan od vodećih proizvođača za zatvarače, šarke i zaptivke koji se koriste u prekidačima i kontrolnim ormarima za elektroniku i elektrotehniku, a posluje i u sektoru klimatizacije i transporta, livenja nehrđajućeg čelika te niza drugih sektora.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci