RS želi da isporučuje struju Brčko Distriktu

RS želi da isporučuje struju Brčko Distriktu

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Petar Đokić je razgovarao jučer u Banjoj Luci s gradonačelnikom Brčko Distrikta Sinišom Milićem o snabdijevanju električnom energijom koje bi za ovaj distrikt obavljala “Elektroprivreda RS“. 

Razmijenili smo mišljenja u vezi s iznalaženjem najpovoljnijih modaliteta za snabdijevanje električnom energijom Brčko Distrikta BiH od strane Elektroprivrede RS-a, rekao je Đokić i dodao da je za Brčko Distrikt BiH nabavka električne energije iz RS-a “povoljnija u poređenju s nabavkom električne energije od FBiH“.

Tokom sastanka je istaknuto da je u tekućoj godini bila veoma nepovoljna hidrološka situacija, kao i drugi nepovoljni utjecaji na proces proizvodnje električne energije, što je utjecalo na povećanje troškova, a smanjenje prihoda “Elektroprivrede RS“, saopšteno je iz entitetskog resornog ministarstva.

Učesnici sastanka su zaključili da će obaviti dodatne konsultacije i analize, kako bi što prije došli do finalnih usaglašenih rješenja.

Sastanku kod ministra Đokića prisustvovao je i direktor “Elektroprivede RS“ Željko Kovačević i Armin Drapić uime Javnog komunalnog preduzeća Brčko Distrikta.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci