Regionalna konferencija ESFL u Sarajevu

Regionalna konferencija ESFL u Sarajevu

Druga European Students For Liberty (ESFL) regionalna konferencija bit će održana u subotu u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Riječ je o događaju koji će okupiti na stotine studenata i intelektualaca iz svih krajeva BiH, ali i neke od najboljih svjetskih govornika, sa ciljem da se diskutuje o temi važnosti slobode pojedinca. Konferencija uključuje niz zanimljivih predavanja liberalne tematike: važnost slobode za mir i prosperitet društva, fenomen ekonomije dijeljenja, budućnost libertarijanskog pokreta, uloga novca u očuvanju slobode pojedinca, opći mitovi o genetski modificiranoj hrani, intuitivno shvatanje slobode, te analiza osnovnih problema bosanskohercegovačke ekonomije.

Neki od govornika na ovogodišnjoj ESFL konferenciji su: Tom Palmer, Aleksandar Kokotović, James Lark, Muhamed Malayeri, Edo Omerčević, Patrik Reasonover i Admir Čavalić. Na konferenciji se očekuje i delegacija predstavnika samoprozvane države Liberland.

Prisustvo na konferenciji je besplatno, uz uvjet registracije na zvaničnoj stranici ESFL pokreta. Na konferenciji će svaki od učesnika pored promo materijala na poklon dobiti knjige „Why Liberty“ i „Peace, Love & Liberty“, uz interaktivni CD „Ideas for a Free society“. Organizatori druge ESFL konferencije su udruženje „Multi“ i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, uz podršku ESFL pokreta i pokroviteljstvo Rising Tide fondacije, najavljeno je iz Udruženja građana “Multi” Tuzla.

Fena/L.Đ

O autoru

Srodni članci