Rec d.o.o. organizuje interaktivni seminar o radnom učinku

Rec d.o.o. organizuje interaktivni seminar o radnom učinku

REC d.o.o. organizuje jednodnevni interaktivni seminar: USPOSTAVLJANJE SISTEMA MJERENJA RADNOG UČINKA.

MjestoDatumMjesto održavanja
Trebinje21. 09. 2017.Hotel „Leotar“
Banja Luka27. 09. 2017.Hotel „Bosna“
Bijeljina29. 09. 2017.Etno selo „Stanišići“ – hotel „Pirg”

Na osnovu interesovanja velikog broja firmi, ustanova i institucija u BiH, brojnih pitanja i kritičkih opservacija učesnika prethodnog seminara: MJERENJE RADNOG UČINKA, REC d.o.o. je odlučio da u narednom periodu ovom pitanju posveti dužnu pažnju.

S obzirom na to da se u novom radnom zakonodavstvu Republike Srpske govori o radnom učinku kao obavezi poslodavaca, da na osnovu mjerljivih indikatora (pravila i procedura) kreiraju sistem plata, smatramo nužnim kreiranje sistema za mjerenje radnog učinka.

Imajući to u vidu, u narednom periodu ćemo kroz seriju seminara i priručnik na ovu temu, zajedno sa vama, raditi na izradi najprihvatljivijeg sistema mjerenja radnog učinka za Vašu firmu, ustanovu ili instituciju. Ovo je naša zajednička i velika obaveza koju ćemo uspješno ispuniti samo ako na ozbiljan i sistematičan način pristupimo njenom rješavanju. Mjerenje radnog učinka, i na temelju toga izgradnja sistema nagrađivanja radnika, nije nimalo lak i jednostavan proces, posebno imajući u vidu da je zakonodavac prepustio poslodavacima da izgrade prihvatljiv sistem ocjene radnog učinka.

U principu, nije problem u tome kako zadovoljiti nadzorne organe (inspekciju) za poštivanje i primjenu zakonskih normi u izradi sistema nagrađivanja kroz plate. Međutim, ključno pitanje je da li će Vaš sistem nagrađivanja kroz plate zadovoljiti Vaše radnike?  Ukoliko se u tome ne uspije, mnogi poslodavci se mogu naći čak i na sudu, jer njihov sistem mjerenja radnog učinka neće moći izdržati pravne norme drugih zakona, posebno u smislu zabrane diskriminacije radnika.

Više informacija pročitajte OVDJE.

 

L.Đ

 

O autoru

Srodni članci