Aktuelno:
Razvoj prve BiH platforme – Koalicije za razvoj socijalnog/društvenog preduzetništva

Razvoj prve BiH platforme – Koalicije za razvoj socijalnog/društvenog preduzetništva

Koalicija za razvoj socijalnog/društvenog preduzetništva „Udruženi možemo više“ je neformalna aktivistička struktura, otvorena za pojedince/ke i nevladine organizacije koje dijele vrijednosti utemeljene principima Kodeksa ponašanja i doprinose ostvarenju ciljeva Koalicije, u skladu sa sopstvenim mogućnostima. Opći cilj Koalicije je podrška izgradnji povoljnijeg okruženja za razvoj socijalnog/društvenog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Specifični ciljevi Koalicije su:

  1. Uspostavljanje infrastrukturne osnove za podršku razvoju socijalnog/društvenog preduzetništva u BiH;
  2. Podizanje svijesti i informisanje o značaju i mogućnostima koje nudi socijalno/društveno preduzetništvo;
  3. Izgradnja kapaciteta nevladinih organizacija za razvoj i implementaciju konkretnih ideja socijalnog/društvenog biznisa;
  4. Jačanje saradnje između privatnog, javnog i civilnog sektora na realizaciji programa/projekata socijalnog/društvenog preduzetništva.

Nevladine organizacije – članice Koalicije su:

  1. Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“, Banja Luka
  2. „Eko element“, Bugojno
  3. Udruženje za podršku pozitivnim procesima napretka u BiH „Pravi put“, Ledinac (Grude)
  4. „Svjetionik“, Prijedor
  5. Centar za mlade „Input“, Zenica.

U trenutku kada su siromaštvo i nezaposlenost akutni društveni problemi u Bosni i Hercegovini, prepoznajemo da je od velikog značaja razviti platfomu koja će u svom fokusu djelovanja imati podršku razvoju socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini. Svojim djelovanjem želimo prvenstveno dati doprinos podizanju svijesti o značaju ove, humanistički orijentisane ideje i dostizanju višeg nivoa prepoznatljivosti socijalnog/društvenog preduzetništva u javnim politikama, kao i njihovoj primjeni. Pridružite nam se. Kontakt e-mail je: udruzenimozemovise@gmail.com.

www.mreza-mira.net/V.P.

O autoru

Srodni članci