Profesor Atom dolazi u Banju Luku

Profesor Atom dolazi u Banju Luku

Glavni junak kampanje ”Lajk za pametnu energiju” profesor Atom ima sve odgovore na pitanja iz oblasti energetske efikasnosti, a svoje znanje o energetskoj održivosti i korisne savjete o načinima pametne upotrebe energije dijeli djeci i mladima širom BiH.

Ukoliko želite da upoznate profesora Atoma i saznate sve o značaju energetske efikasnosti, zaštiti okoliša i uštedi energije u svakodnevnom životu, posjetite edukativno-zabavni događaj koji će se održati u subotu, 26. 12. 2015. godine u Banjoj Luci, na adresi Aleja Svetog Save 69, (tržni centar Mercator), u periodu od 14:00 do 18:00 sati. Najmlađi posjetioci i njihovi roditelji imat će priliku učestvovati u kvizu znanja i osvojiti zanimljive nagrade. Učestvovanjem u natječaju na Facebook stranici profesora Atoma najsretniji će imati priliku osvojiti specijalni poklon – novi bicikl.

Edukativno-zabavni događaji ”Lajk za pametnu energiju” organiziraju se u okviru projekta ”Zeleni ekonomski razvoj” koji UNDP u BiH implementira u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske. Finansijsku podršku osigurava švedska amabasada u BiH.

Projekat ima za cilj smanjenje trošenja javnih sredstava na potrošnju energije i vode, te omogućavanje povoljnih uslova za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje „zelenih radnih mjesta“.

Više informacija o projektu ”Zeleni ekonomski razvoj” možete pronaći na web stranici www.ba.undp.org kao i na Facebook stranici namijenjenoj mlađoj populaciji www.facebook.com/Profesor.Atom.

Fena/I.H.

O autoru

Srodni članci