Produžen rok za prijave na Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja

Produžen rok za prijave na Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja

Općina Centar i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, pozivaju zainteresirane osobe nastanjene na području općine Centar da se prijave za učešće u programu podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.

Kroz Inkubator, YEP i Općina Centar učesnicima osiguravaju podršku u jačanju ličnih poduzetničkih kapaciteta, razvoju modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga, te mentorstvo u registriranju i razvoju biznisa.

Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje biznise predstaviti stručnoj komisiji. Poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu bit će ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa, te mentorsku podršku u oblastima u kojim za to prepozna potreba.

Prijave za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja je moguće predati do 21. februara 2018. godine u prostorijama Općine Centar Sarajevo.

Detaljnije informacije o načinu i uslovima prijave su dostupne na web-stranici Općine Centar u rubrici „Konkursi i oglasi“ ili na linku: http://www.centar.ba/stranica/konkursi-i-oglasi.

L.Đ

O autoru

Srodni članci