Privredne komore Hrvatske i FBiH potpisale Sporazum o saradnji: Ovo je prozor prema Europskoj uniji

Privredne komore Hrvatske i FBiH potpisale Sporazum o saradnji: Ovo je prozor prema Europskoj uniji

Na “Međunarodnom sajmu privrede Mostar 2018” u utorak je potpisan okvirni Sporazum o saradnji Hrvatske gospodarske komore, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Privredne komore Federacije BiH.
U prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plankovića, Sporazum su potpisali potpredsjednik Privredne komore FBiH Marko Šantić, državni sekretar Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Šantić je tim povodom kazao kako je potpisivanje ovog sporazuma plod dugogodišnje saradnje, izrazivši nadu se da će iz ovog okvirnog sporazuma u budućem periodu proisteći jako mnogo dobrih ugovora između Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i firmi iz Federacije BiH.

“Ovo je prozor prema Europskoj uniji iz kojeg, nadam se, može proisteći jedan novi oblik financiranja ukoliko naše firme budu prepoznale ovaj projekt i aplicirale na novčana sredstva koja će pod jako povoljnim uvjetima nuditi HBOR u Hrvatskoj”, dodao je Šantić.

Milas je istakao kako Sporazum predstavlja korak u pravom smjeru koji će već kvalitetnim privrednim odnosima i saradnji, koja je na visokom nivou, dati još jednu dimenziju.

Što se tiče hrvatskog naroda, koji je na neki način lider u svim procesima u BiH, mislim da će to doista biti jedan pomak hvale vrijedan u svemu onom što znači kvalitet, učvršćivanje i produbljivanje odnosa jednog naroda u dvije domovine, zaključio je Milas.

Inače, Hrvatska gospodarska komora je otvorila u ponedjeljak ured u Mostaru, a prije nekoliko dana otvoren je ured te komore i u Sarajevu.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci