Prijavite se na hackathon velikih podataka u Zagrebu

Prijavite se na hackathon velikih podataka u Zagrebu

Hackathoni su zaista postali jedan od najboljih načina za spajanje perspektivnih mladih pojedinaca, timova i start-upa s velikim kompanijama koje mogu njihova rješenja donijeti na tržište. Upravo je to cilj hackathona o velikim podacima koji se održava 14. i 15. oktobra u Zagrebu, u HUB385.

Čini se kako fenomen hackathona ne kani prestati u neko skorije vrijeme, a tome u prilog govori sve veći broj ovih natjecanja u višesatnom programiranju na kojima se stvaraju zaista genijalne stvari. Vrlo zanimljiv će biti nadolazeći hackathon koji zajedno organiziraju 24sata i Vipnet, a bavit će se izazovnom temom analize velikih podataka.

Ovakvi procesi polahko ali sigurno mijenjaju rad mnogih firmi iz temelja, a dobra analiza gomile podataka može uroditi izrazito zanimljivim informacijama i zaključcima, pogotovo kada je riječ o telekomima i njihovom velikom broju korisnika.

Trenutni trendovi u big data analitici kod telekoma bave se prvenstveno pojednostavljivanjem poslovanja i pružanjem dodatne vrijednosti krajnjim korisnicima. Između ostalog, iz Vipneta kažu kako to znači optimizaciju internih i vanjskih procesa kako bi interakcije s telekomima bile ugodnije, a operacije samih telekoma efikasnije.

Ako ste zainteresovani za sudjelovanje na ovom Hackathonu, svakako se prijavite na službenim stranicama i krenite razmišljati o idejama s kojima bi upravo Vaš tim mogao promijeniti poslovanje nabolje korištenjem analize podataka.

Više informacija pročitajte OVDJE.

 

Agencije/L.Đ

 

O autoru

Srodni članci