Predstavnici HeritageTurk: Prvi obrisi turističkog kompleksa već 2019?

Predstavnici HeritageTurk: Prvi obrisi turističkog kompleksa već 2019?

Predstavnici konzorcija “HeritageTurk” jučer su prilikom predstavljanja projekta “Eko zona Korićani-Vlašić” u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske najavili da će prvi obrisi jednog od najvećih turističkih kompleksa na Balkanu biti vidljivi već 2019. godine.

Iz ove grupacije su najavili osnivanje preduzeća zaduženog za “Eko zonu Korićani-Vlašić” već na proljeće, a za kraj godine rješavanje svih pravnih pitanja. “Ovo je dug proces i ići ćemo korak po korak, dio po dio”, potvrdila je Ebru Guersan, predsjednica “HeritageTurk” konzorcija, ističući da se projekat procjenjuje na ukupno 4,26 milijardi eura.

Projektom, čiji su nosioci firme “Tomix” iz Kneževa i “TLG” iz Travnika, planirano je da u kompleks “Eko zone”, smještene na područjima ovih općina, budu, među ostalim, izgrađeni aerodrom, edukacijski, zdravstveni, sportski i turistički centri, kao i hotelski i biznis centri, golf tereni i luksuzne vile.

Projekat je planiran u idućih deset godina, a bio bi realizovan u fazama uz zapošljavanje većeg broja građana. Guersan je rekla da je prvo neophodno registrovati kompaniju te ući u proces regulisanja zemljišta na mjestu predviđenom za izgradnju.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković je rekao novinarima da je velika vrijednost ovog procesa. “Ovo je preozbiljan projekat za sve nas”, rekao je Gluhaković, podsjetivši šta treba da se uradi, a planirano je projektima ovog konzorcija. Gluhaković je obećao pomoć entitetske vlade u svemu onome što je neophodno da se ovaj projekat završi.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci