Poznati stručnjak u digitalnom marketingu u posjeti Bosni i Hercegovini

Poznati stručnjak u digitalnom marketingu u posjeti Bosni i Hercegovini

Petar Savić, osnivač internet marketing agencije Supreme Factory (www.supremefactory.net), posjetit će Bosnu i Hercegovinu, u okviru švicarskog poduzetničkog programa.

Savić u Bosnu i Hercegovinu dolazi sa ciljem da našim start-up organizacijama i kompanijama pomogne u razvijanju i unapređenju vlastitog biznisa. Svoje iskustvo u domenu digitalnog marketinga i rada u akceleracijskim programima će upravo podijeliti organizacijama: START iz Banje Luke, kompanijama IT klastera (www.itklaster.ba), Spark Business Park iz Mostara (www.spark.ba) i Networks (www.networks.ba) u Sarajevu, te će učestvovati kao jedan od članova žirija na Start-up danu u Tešnju u sklopu projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini.

Savić posjeduje preko deset godina iskustva u digitalnom marketingu i osam godina iskustva u domenu upravljanja kompanijama u IT sektoru, kao i u razvijanju proizvoda u korporativnom i javnom sektoru. Kao Head of Digital EXIT festivala je proveo pet godina, nakon čega je svoju karijeru nastavio u Londonu gdje i sada živi i radi za Seven, jedinstveni akcelerator koji se fokusira na tehnološke start-upove. Svoje znanje i iskustvo dijeli i mlađim poduzetnicima kojima je mentor iz oblasti biznis vještina, društvenih mreža, organizacije događaja i digitalnog marketinga.

Poduzetnički projekat, podržan u sklopu švicarskog Sekretarijata za ekonomske poslove (Swiss Entrepreunership Pogram), dio je globalnog programa koji se osim u Bosni i Hercegovini sprovodi u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Peruu i Vijetnamu i koji će do 2019. godine podržavati, razvijati i jačati organizacije unutar poduzetničkog ekosistema, start-upove i brzorastuće male biznise.

A.Š.

O autoru

Srodni članci