Poziv za studente i studentice: Vrijeme je za #BHIGF

Poziv za studente i studentice: Vrijeme je za #BHIGF

One World Platform zajedno sa Regulatornom agencijom za komunikacije, te pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova organizira treći BHIGF u Sarajevu 12. decembra. BH forum o upravljanju internetom (BHIGF) je nacionalna IGF incijativa posvećena otvorenom, inkluzivnom, raznolikom i neformalnom dijalogu o upravljanju Internetom između svih zainteresiranih strana u Bosni i Hercegovini (BiH). Već treću godinu zaredom, članovi različitih interesnih grupa u Bosni i Hercegovini (BiH), koji su aktivni u svojim stručnim oblastima, sastat će se kako bi nastavili i produbili razgovor o globalnim pitanjima i temama iz nacionalne perspektive, te identifikovati i započeti saradnju na zajedničkim prioritetima. Ovogodišnja tema je “Učinak mreže: od infrastrukture do djece”.

Ovim putem pozivamo zainteresirane studente i studentice da obezbijede sebi besplatno učešće (troškove prevoza i smještaja pokriva organizator) na forumu tako što će nam poslati svoje mišljenje u kratkoj formi na temu “Net neutralnost i sloboda internetu”. Također, izabrani studenti će učestvovati u programu kreiranom samo za njih 11. decembra u sklopu kojeg će se moći družiti sa inspirativnim predavačima i predavačicama, te naučiti nešto novo kako bi bolje navigirali u prostoru upravljanja internetom.

Glas mladih je pokretačka i inovativna snaga, te itekako značajna karika u sveukupnoj slici o upravljanju internetom. Važno nam je stvoriti jednake prilike za studente i studentice iz čitave Bosne i Hercegovine, kao i dati prostor za učenje i razmjenu mišljenja.

Ciljevi ovog foruma su:

Podizanje svijesti i promovisanje boljeg razumijevanja interneta kao otvorene platforme za sve interesne strane (vladu, poslovni sektor, civilno društvo, tehničku zajednicu, akademiju i medije),
Doprinos boljem razumijevanju uloga i odgovornosti interesnih strana u upravljanju internetom. Da li nam je potrebna nacionalna strategija?
Stvaranje okvira za diskusije o ulozi interneta u osnaživanju ljudskih prava i promovisanju vladavine prava i demokratije,
Forum je podržan od Afiliasa, Asocijacije za progresivne komunikacije (APC), ICANN, m:tel, RIPE NCC, OSCE-a i IGF SA.

Prijavite se ovdje. Požurite, broj mjesta je ograničen. Krajnji datum za prijavu je 06. 12. 2017. Odabrani studenti/ice će biti obaviješteni do 07. 12. 2017. godine.

Napomena: Refundacija troškova putnih karata se vrši naknadno, putem ugovora. Poželjno je da studenti/ice imaju svoje bankovne račune.

Sve dodatne upite možete slati na: bhigf@oneworldplatform.net.

Mreža za izgradnju mira/A.Š.

O autoru

Srodni članci