Poziv bh. firmama za učešće u programu podrške Europske investicijske banke 2 (EIB)

Poziv bh. firmama za učešće u programu podrške Europske investicijske banke 2 (EIB)

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obaviještava da je otvoren poziv po programu Europske investicione banke (EIB) „EIB program 2“ koji je namijenjen za podršku o nematerijalnoj imovini i intelektualnom vlasništvu u zemljama zapadnog Balkana.

Prvenstveni cilj ovog programa je podizanje svijesti o značaju intelektualnog vlasništva i nematerijalne svojine za mala i srednja preduzeća, kao i pružanje savjetodavne podrške odabranim preduzećima iz regije. Projekat je pokrenut u augustu 2018. godine i trajat će pet mjeseci, a uslijedio je kao nastavak uspješnih aktivnosti u 2017. godini kada su razvijeni posebni IP alati za mala i srednja preduzeća. Projekat će implementirati ClearViewIP Ltd. (Velika Britanija) u okviru Programa za podsticaj razvoja i inovacija preduzeća Zapadnog Balkana (WB EDIF).

Program podrške Europske investicijske banke 2 će pored ostalih aktivnosti, obuhvatiti i poludnevne radionice na temu intelektualnog vlasništva, koje će se održati u septembru 2018. godine u četiri zemlje zapadnog Balkana. Vodit će ih internacionalni stručnjaci. Radionice su besplatne, održavat će se na engleskom jeziku za maksimalno 50 učesnika.

Svaki uspješni učesnik će biti ponuđen početnom IP revizijom, 1-2 dana istraživanja i analize, nakon čega slijede diskusije, savjeti i preporuke.

Program obuhvata šest zemalja zapadnog Balkana: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju, Kosovo, Crnu Goru i Srbiju.

Detaljne informacije možete pronaći u prilogu.

Zainteresovane kompanije mogu izvršiti prijavu učešća tako što će se registrovati putem linka na stranici: https://bit.ly/2vpQXPA. Ukoliko ste zainteresovani da aplicirate za mentorstvo, molimo Vas popunite online prijavni obrazac: https://www.surveymonkey.co.uk/r/SMEMentoring.

Za sva druga pitanja ili za raspravu o događaju, obratite se: IPSupportAction@clearviewip.com.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci