Potvrđena liderska pozicija UNIQA osiguranja u BiH

Potvrđena liderska pozicija UNIQA osiguranja u BiH

Prema izvještaju renomiranog poslovnog portala SeeNews, UNIQA osiguranje je pozicionirano kao vodeća osiguravajuća kuća u Bosni i Hercegovini.

Na rang-listi najuspješnijih kompanija jugoistočne Europe koju desetu godinu zaredom objavljuje poslovni portal SeeNews prema ukupnim ostvarenim prihodima u prošloj godini, UNIQA osiguranje se našlo među 100 osiguravatelja u čitavoj regiji.

Ova osiguravajuća kuća je obezbijedila prvo mjesto među 11 kompanija iz Bosne i Hercegovine koje se bave ovom djelatnošću, a nalaze se u izvještaju.

UNIQA osiguranje je u 2016. godini ostvarilo prvo mjesto na tržištu BiH do čega je došlo kontinuiranim razvojem poslovanja i uvođenjem novih proizvoda, što je rezultiralo povjerenjem sve većeg broja klijenata. Ostvarena premija u 2016. godini je iznosila 58,4 miliona KM, sa porastom od čak 9,84% u odnosu na 2015. godinu. UNIQA osiguranje u BiH trenutno ima više od 80.000 zadovoljnih korisnika.

Direktorica UNIQA osiguranja u BiH Senada Olević ovom prilkom je izjavila: “Ukupan iznos ostvarene premije osiguranja nije dovoljan pokazatelj uspješnosti poslovanja osiguravajućeg društva. Naravno, ponosni smo na ovu ocijenu renomiranog SeeNews poslovnog portala. Ovo je, ipak, realna i neovisna ocjena koja potvrđuje ispravnost naše dugoročne strategije i opredjeljenja, da smo pouzdan i kvalitetan partner našim klijentima, te da smo jedino osiguranje u BiH koje podjednakom kvalitetom može pružiti sve vrste usluga životnog i neživotnog osiguranja, od obavezne auto odgovornosti, osiguranja imovine, do životnog i dobrovoljnog zdravstenog osiguranja.“

UNIQA osiguranje u Bosni i Hercegovini je članica UNIQA grupacije.

UNIQA osiguranje već 20 godina uspješno posluje u Bosni i Hercegovini tokom kojih bilježi stalan rast premije. Usluge životnih i neživotnih osiguranja pruža putem 38 poslovnica širom Bosne i Hercegovine, gdje preko 300 uposlenika i partnera svakodnevno brinu o klijentima ove najuspješnije osiguravajuće kuće u BiH. Prema rezultatima posljednjeg istrživanja, 55% građana BiH preporučuje UNIQA osiguranje.

UNIQA osiguranje u Bosni i Hercegovini je dio UNIQA grupe, jedne od vodećih osiguravajućih grupa u Austriji te srednjoj i istočnoj Europi. Grupa posluje putem 40 kompanija u 18 zemalja u kojima zauzima visoko mjesto na listi vodećih osiguratelja.

L.Đ

O autoru

Srodni članci