Potražnja za prvim električnim Porscheom bolja od očekivane

Potražnja za prvim električnim Porscheom bolja od očekivane

Potražnja za prvim električnim Porscheom razvija se bolje nego što se očekivalo. Voditelj prodaje Detlev von Platen očekuje veću prodaju modela Mission E, za koji se očekuje da će biti pokrenut 2019.

“Pozitivan odgovor na Mission E čini nas vrlo optimističnim”, rekao je u intervjuu za Reuters. Izvorno je planirana godišnja proizvodnja od 20.000 jedinica. “Ali mi već istražujemo mogućnosti da povećamo kapacitet proizvodnje zbog vrlo dobrog odziva”.

Kina će postati važno tržište za sportski sedan sa 4 vrata, nakon što je vlada u Pekingu podstakla elektromobilnost u gradovima. Ali i u SAD-u Platen vidi potencijal uprkos prethodnoj dominaciji električnog automobila Tesla.

Narudžbe još nisu moguće, ali Porsche već prihvaća rezervacije za Mission E. Najprofitabilnija kompanija Volkswagena, također, planira daljnje električne automobile, npr. u sportskom kompaktnom SUV segmentu.

Odluka hoće li najprodavaniji model SUV Macan iz sljedeće generacije biti isključivo električni pada u narednim mjesecima, rekao je Von Platen.

Osim toga, prodaja modela s hibridnim motorima neočekivano se dobro razvija. “Vrlo smo iznenađeni koliko su jaki naš plug-in modeli u razvoju”, rekao je Von Platen. “U Europi je oko 60 posto svih Panamera vozila bilo hibridno osnaženo od svog izdavanja”, dodao je Von Platen.

L.Đ

O autoru

Srodni članci