PIRATE Summit 2018 – jedan od najpoznatijih start-up događaja u Europi

PIRATE Summit 2018 – jedan od najpoznatijih start-up događaja u Europi

BiH i Mostar će ove godine imati predstavnika na PIRATE Summit 2018 – start-up blablaDev se kao jedini tim iz BiH na ovom događaju natječe za odlazak u San Francisco i Berlin/London.

Događaj će se održati u Kölnu (Njemačka) od 03. 07. do 05. 07. i jedan je od najpoznatijih i najluđih start-up događaja u Europi. Summit je zanimljiv zbog same lokacije održavanja Odoniena, starog autootpada koji je pretvoren u vanjsku galeriju, što daje hipsterski štih. No ono što ga čini najboljim je činjenica da na jedno mjesto okuplja startupe, investitore, korporacije i iskusne predavače i veliki je prestiž ako se nađete među tom ekipom.

Našem start-upu blablaDevu to je uspjelo od prve ruke. Start-up čini pet članova: Ivan Filipović (frontend), Nikolina Zeljko (marketing & sales), Davor Perić (dizajn), te Tommy Atkinson i Marijo Šunjić (backend), i zajedno su pokrenuli web platforma za mlade developere i firme koje trebaju developere. Kako cijeli proces funkcionira?

Zadatak developera je da se registriraju, preuzmu projekte i zadatke (jako slične onima koje će raditi na “pravom” poslu), urade web ili mobilne aplikaciju najbolje kako znaju, te dobiju feedback. Što je veća ocjena, developer dobiva viši rank, a tu nastupaju firme koje imaju šansu da zaposle najbolje. Mladi developeri, počnite koristiti ovu platformu besplatno, registracijom na ovom linku, dok se firme koje trebaju developere mogu javiti na bla@blabladev.com.

Inače, na ovom samitu su izabrana 74 start-upa iz 27 različitih zemalja, a blablaDev je jedini predstavnik iz BiH. Kako je cijeli event brandiran u gusarskom stilu, blablaDev će morat pitchat svoju ideju na gusarskoj dasci. Ne preostaje nam ništa više nego da zaželimo sreću timu!

O autoru

Srodni članci