Otvoren novi pogon u Gradačcu, radit će za njemački Magnet – Schultz

Otvoren novi pogon u Gradačcu, radit će za njemački Magnet – Schultz

Pirić Magneti d.o.o. sa sjedištem u Gradačcu svečano je otvorio novi pogon u Industrijskoj zoni III. Partner firme je firma Magnet – Schultz iz Njemačke koja svoje tržište ima u SAD-u i Kini, a novootvoreni pogon radit će za Magnet – Schultz prema najnovijim dostignućima u ovoj branši.

Općinski načelnik Edis Dervišagić u svom obraćanju je izrazio zadovoljstvo otvaranjem još jednog privrednog subjekta koji će doprinijeti razvoju općine Gradačac i novog zapošljavanja. Izrazio je zadovoljstvo što je ova firma iz Njemačke prepoznala Gradačac kao općinu sa povoljnim privrednim okruženjem.

Ovom prilikom općinski načelnik se osvrnuo i na aktivnosti koje se sprovode na izgradnji ove i drugih industrijskih zona u cilju što većeg privređivanja i investiranja u općinu Gradačac.

Aktivnostima Općine Gradačac na izgradnji i opremanju industrijskih zona infrastrukturnim objektima doprinijele su da općina Gradačac ima preko 9000 zaposlenih kao i da je u vrhu po izvozu u Federaciji Bosne i Hercegovine. U toku je i realizacija najznačajnijeg projekta Vodosnabdijevanja i zaštita okoliša (Rekonstrukcija prečistača sa proširenim kanalizacionim sistemom) čime se obuhvata i područje Industrijske zone.

 

Akta

O autoru

Srodni članci