Aktuelno:
Otkrijte skrivene opcije Gmaila

Otkrijte skrivene opcije Gmaila

Opcija Labs, koja je sakrivena u Settingsima, puna je stvarčica za koje niste ni mislili da bi Vam mogle koristiti.

Gmail je super takav kakav jeste, no njegov “kovčeg sa skrivenim opcijama” čini ga moćnijim nego što mislite.

Opcija Labs, koja je sakrivena u Settingsima, puna je stvarčica za koje niste ni mislili da bi Vam mogle koristiti, piše N1.

Postoji mnoštvo prečica i vizuelnih dodataka koji Vam pomažu da posao napravite brže i da se efikasnije organizirate.

Labs

Riječ je o “testnom poligonu” za velik broj Gmailovih eksperimentalnih opcija koje još uvijek nisu potpuno spremne. Većina njih je korisna i vrijedi ih isprobati.

Kako? Settings -> Labs.

Jedina loša stvar je što određene opcije mogu nestati u bilo kojem trenutku.

Vratite poslane poruke

Možete vratiti već poslane poruke i to bez ikakvog add-ona. Jednostavno idite u Settings i označite opciju Enable Undo Send. Možete odabrati između pet, 10, 20 i 30 sekundi kao period vraćanja. Nakon toga nema povratka.

Prečice (Schortcuts)

Možete vidjeti cijeli popis Gmailovih prečica. U Settingsu skrolajte do Keyboard Shortcuts sekcije. Kada kliknete na Learn More doći ćete na stranicu na kojoj su sve prečice za Android, iOS i računar. Ili, ako ste već na računaru, jednostavno otvorite Gmail i pritisnite Shift i /.

Pretražujte pametno

Ne dajte da Vas prevari Gmailova na izgled jednostavna tražilica. Kliknite na strelicu prema dolje koja je odmah pokraj search tipke kako biste otvorili dodatne opcije.

Pametni odgovori

Na poruke možete odgovoriti brže tako da odaberete jednu od tri dostupne “smart reply” opcije. Opcije koriste računarsku tehnologiju koja formulira odgovore tako da imaju smisla.

Blokirajte “dosadnjakoviće”

Korisnike možete blokirati tako da otvorite mail koji ste od njih dobili, kliknete na strelicu prema dolje pokraj opcije reply (u gornjem desnom kutu poruke) i odaberite Block.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci