Općina Ilidža raspisuje Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova mladih

Općina Ilidža raspisuje Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova mladih

Općina Ilidža raspisuje Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima budžeta Općine Ilidža namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative mladih sa područja općine Ilidža.

Planirana budžetska sredstva u 2017. godinu u iznosu od 50.000,00 KM – Grant za poticaj privatnim preduzećima i poduzetnicima će se koristiti za poticanje poduzetničke inicijative kroz takmičenje poslovnih ideja i održivih poslovnih planova.

Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima budžeta Općine Ilidža namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative mladih sa područja općine Ilidža objavljen je 25. jula i prijave će se moći predavati 30 dana.

Na osnovu javnog poziva odabrat će se najbolji poslovni planovi mladih i novčano nagraditi. Novčana nagrada je namijenjena sufinansiranju troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava, i ostalih troškova. Visina nepovratnih sredstava po poslovnom planu može iznositi maksimalno do 5.000,00 KM.

Tekst javnog poziva možete naći ovdje, pravilnik o kriterijima, načinu i postupku dodjele budžetskih sredstava ovdje, biznis plan ovdje, izjavu ovdje, a prijavu ovdje.

Mreža za izgradnju mira/A.Š.

O autoru

Srodni članci