Objavljen Javni poziv za učešće u aktivnosti podizanja zasada malina

Objavljen Javni poziv za učešće u aktivnosti podizanja zasada malina

Program Europske unije za oporavak od poplava objavljuje Javni poziv za učešće u aktivnosti podizanja zasada malina za fizičke osobe koje su pretrpjele materijalnu štetu u poplavama u maju 2014. godine. 


EU Program oporavka od poplava će dodijeliti bespovratnu pomoć fizičkim osobama s ciljem oporavka njihove ekonomske situacije u odabranim jedinicama lokalne samouprave kroz podizanje trajnih nasada maline – sorte Miker i Polka.

Prijaviti se mogu fizičke osobe koje su se bavile ili se bave poljoprivrednom proizvodnjom te koje žive na području jedinica lokalne samouprave Maglaj, Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Banja Luka, Modriča, Laktaši, Srbac, Šekovici, Vukosavlje, Donji Žabar, Čelinac i Brčko.

“Fizičke osobe koje ispunjavaju uvjete se pozivaju da dostave prijave s potrebnom dokumentacijom, najkasnije do 28. septembra na registry.ba@undp.org ili direktno u urede UNDP-a u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Doboju”, saopćeno je iz UNDP-a.

Fena/V.P.

O autoru

Srodni članci