NPS – posebna pogodnost za kraj mjeseca aprila

NPS – posebna pogodnost za kraj mjeseca aprila

Ne propustite priliku da uživate u vrhunskim pozorišnim ostvarenjima po posebnim pogodnostima koje je Narodno pozorište Sarajevo pripremilo za završnicu mjeseca aprila.

Po jedinstevnoj cijeni ulaznica od 5 KM uživajte ukomičnom baletu „Pepeljuga“, dramskoj predstavi Harisa Pašovića „Otkrivanje žene“ ili višestruko nagrađivanoj drami, rađenoj prema tekstu Ljubice Ostojić „Sve se nekako preživi, osim smrti“ u režiji Dine Mustafića.

Neka vas opusti komični balet „Pepeljuga“ u koreografiji i režiji Vasilij Medvedeva, koji će za vas maestralno izvesti solisti i ansambl Baleta NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati Dario Vučić.

Izvedba baleta „Pepeljuga“ planirana je za četvrtak, 19. aprila sa početkom u 19:30 sati. U subotu 21. aprila pogledajte dramsku predstavu Harisa Pašovića „Otkrivanje žene“ nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i East West Centra. Predstava počinje u 19:30 sati.

Ne propustite pogledati višestruko nagrađivanu dramu, rađenu prema tekstu Ljubice Ostojić „Sve se nekako preživi, osim smrti“ u režiji Dine Mustafića.

Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze.

Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način. Predstava će biti izvedena u subotu, 28. aprila 2018. sa početkom u 19:30 sati.

Ulaznice za predstave možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo koja radi u dva termina od: 9:00 – 11:30 i 15:30 – 19:30 sati.

O autoru

Srodni članci