Novo izdanje takmičenja za start-upe centralne Europe

Novo izdanje takmičenja za start-upe centralne Europe

Početkom marta su otvorene prijave za PowerUp! by InnoEnergy, četvrto izdanje najvećeg takmičenja za start-upe usmjerenog na tehnologije čiste energije u centralnoj Europi. Takmičenje pruža veliku priliku za poslovni razvoj i pozicioniranje na međunarodnom tržištu.

Uz novčane nagrade, pobjednici se mogu veseliti prilici da sudjeluju na prestižnom Highway by InnoEnergy programu koji pretvara ideje u tržišnu stvarnost. Ono poduzetnicima početnicima pruža finansijsku podršku i do 150.000 eura, kao i široku podršku u područjima razvoja i zaštite proizvoda, team buildinga, pristupa međunarodnim kupcima te vanjskim izvorima finansiranja.

Organizator naglašava da su mobilnost, cyber sigurnost i rješenja pohrane energije posebno tražena na energetskim tržištima. Uz to, tražene su i tehnologije koje omogućavaju smanjenje emisije štetnih supstanci u atmosferu te onih koje se bore protiv smoga. Pobjednik prošlog izdanja je bio mađarski start-up, HeatVentors, koji je predstavio inovativnu tehnologiju čuvanja toplinske energije koje traži do 90 posto manje prostora te omogućava uštedu od 20-40 posto energije.

Velika završnica PowerUp! takmičenja u Pragu te više od deset regionalnih finala održat će se nakon bootcampova. Ove jedinstvene radionice s najboljih europskim poslovnim mentorima omogućuju priliku provjere vlastitog poslovnog modela te razvoj prezentacijskih vještina svih sudionika.

Kako biste sudjelovali, trebate imati prototip proizvoda, projektni tim te ispuniti prijavnicu koja je dostupna na mrežnoj stranici www.powerup.innoenergy.com do 15. aprila, 2018.

 

L.Đ

O autoru

Srodni članci