Aktuelno:
Novi Spark.me 2017 govornik – Rob Ficpatrik, autor knjige “The Mom Test”

Novi Spark.me 2017 govornik – Rob Ficpatrik, autor knjige “The Mom Test”

Najveća  marketing konferencija u jugoistočnoj Europi Spark.me održat će se 29. i 30. maja u Budvi. Organizator digitalizuj.me je objavio ime novog potvrđenog Spark.me 2017 govornika. Radi se o Robu Ficpatriku, poduzetniku i autoru međunarodno priznate knjige za poduzetnike “The Mom Test“.

“The Mom Test“ se često navodi kao knjiga koju bi svaki poduzetnik trebalo da pročita. Predstavlja praktični vodič za ljude koji žele da testiraju svoju biznis ideju prije nego što krenu u njenu realizaciju, na način što će identifikovati šta je to što tržište zaista želi, te šta im je potrebno kako bi to nešto tržištu i ponudili. Knjiga “The Mom Test“ je dio nastavnog programa nekih od najbolje rangiranih svjetskih univerziteta (Oksford, Harvard, Londonski kraljevski koledž i Londonski univerzitetski koledž) i obavezna litetatura u mnogim akceleratorskim programima za start-upe širom Europe.

Ficpatrik je poduzetnik iz oblasti tehnologije čije proizvode koriste neki od najvećih brendova svijeta, među kojima su i MTV i Sony. Ficpatrik je sa jednim od svojih start-upova učestvovao u prestižnom programu američkog akceletatora Y Combinator, koji se smatra jednim od najmoćnijih start-up akceleratora na svijetu, kao i tačkom polazišta za buduće tehnološke gigante. Danas, Ficpatrik drži predavanja za poduzetnike i radionice za više nivoe menadženta širom Europe.

Organizatori Spark.me su ranije objavili ime prvog ovogodišnjeg govornika u pitanju je Sharad Sagar, društveni poduzetnik iz Indije koji se nalazi na listi časopisa Forbes “30 uspješnih ljudi mlađih od 30 godina” (za 2016. godinu) i na listi Rokfeler fondacije “100 inovatora za naredni vijek“. U narednom periodu će biti objavljena imena ostalih govornika na konferenciji.

Karte za konferenciju Spark.me se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije www.spark.me. Puna cijena karte je 300€, ali svi zainteresovani mogu kupiti svoju kartu po promotivnoj cijeni od 200€ do 09. aprila.

Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina, a čija cijena iznosi svega 50€.

Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima u toku oba dana konferencije, ručak u hotelu Mediteran na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem prve noći konferencije. Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja. Sve kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

www.digitalizuj.me/L.Đ

O autoru

Srodni članci