Novalić: „Željeznice FBiH“ su zdravo preduzeće

Novalić: „Željeznice FBiH“ su zdravo preduzeće

Željeznice FBIH“ po prvi put nakon rata posluju pozitivno, rekao je premijer Federacije BIH Fadil Novalić.

„Ovo je danas jedno zdravo javno preduzeće koje se više ne mora boriti za opstanak već koje pravi razvojne planove. Brzo kreće ljetni voz prema Jadranu, za par sedmica će biti uspostavljen željeznički saobraćaj na relaciji Sarajevo-Bihać. Ovo su sve rezultati uspješne saradnje sa Vladom Federacije i uspješno provedene restrukturizacije kompanije“, kaže Novalić i dodaje da je još jedan ogroman uspjeh na polju infrastrukture rast aerodroma u Tuzli i u Mostaru.

Kazao je da svaka nova sezona donosi nove letove, koji su dosad bili uglavnom iz Tuzle, ali da je sve veći interes aviokompanija i za Mostar.

Navodi i da nešto sporije napreduje realizacija projekta aerodroma Golubić u Bihaću.

„Federacija je obezbijedila novac i svu neophodnu podršku. Nažalost, već nekoliko mjeseci šest i po miliona maraka čeka neiskorišteno na računu. Kriv je Grad Bihać koji ne radi svoj dio posla i koji nije do sada poduzeo dovoljno da završi potrebnu dokumentaciju. Mislim da je vrijeme da razmislimo da ovaj aerodrom stavimo u nadležnost kantona ili čak i Federacije, s obzirom na to da lokalna zajednica očito nema ili želje ili kapaciteta da se njim ozbiljno pozabavi“, kaže Novalić.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci