Nissan autonomne automobile popularizira kroz Star Wars

Nissan autonomne automobile popularizira kroz Star Wars

“Ljudi razumiju šta su dronovi i šta je Sila”, kaže potpredsjednik Nissanovog marketinškog odjela za SAD Jeremy Tucker. S druge strane, istim tim ljudima apstraktni su pojmovi poput autopilota, lasera, lidara, i ostalih tehnologija koje su upakirane u nove automobile. Iz tog razloga za svoj nastup na ovogodišnjem Los Angeles Auto Showu u Nissanu su dogovorili saradnju s Lucasfilmom i preobrazili svoja vozila – u stilu “Star Wars”.

Na spomenutom sajmu je izloženo sedam modela Nissana preuređenih u stilu različitih likova ove legendarne filmske franšize. Iz kompanije posebno izdvajaju model Maxima, preuređen u stilu Kylo Rena – s posebno pulsirajućim crvenim podvožjem aludirajući na svjetlosne sablje, te prednjom maskom izrađenom iz bloka aluminija.

Kroz ovakve modifikacije Nissan priča priču o sistemu Safety Shield, čija je osnovna misija sigurnost putnika i autonomna vožnja. Tu je i sistem autonomne vožnje ProPilot Assist, koji već postoji na serijskom Nissan Leafu i Rogueu, a do 2022. će postati standard na svim vozilima kako ove marke, tako i na markama ostalih iz njihove grupacije – Infiniti, Renault i Mitsubishi.

Nissan će, usput budi rečeno, biti i službeni automobil Bug Future Showa 2018.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci