Mostar pobjednik u anketi Eurowingsa: Narednog ljeta direktna linija za Köln

Mostar pobjednik u anketi Eurowingsa: Narednog ljeta direktna linija za Köln

Mostar je postao nova destinacija niskotarifne njemačke kompanije Eurowings zahvaljujući glasovima prikupljenim u online anketi.

U napetoj završnici Mostar je pobijedio irski Shannon i italijanski Trapani te će u narednoj ljetnoj sezoni dobiti direktnu avionsku liniju za Köln. Nakon jednosatnog glasanja u kojem je Mostar konstantno vodio i na kraju osvojio 38 posto glasova na Facebooku, kompanija Eurowings se oglasila porukom “Hvala na glasanju i vidimo se u Bosni i Hercegovini”.

Eurowings je ranije objavio listu deset europskih destinacija i pozvao posjetioce svoje stranice da glasanjem odluče koji će grad tokom naredne ljetne sezone ući u red letenja. U konkurenciji s Mostarom našli su se Brač, Trst, Castellon, Podgorica, Shannon, Trapani, Bergen, Belfast i Biarritz.

Mostar se zahvaljujući glasovima vrlo brzo našao u finalnom krugu glasanja, a tijesna borba je sve vrijeme vođena sa Shannonom i Trapanijem. Brojne javne ličnosti su pozvale građane da glasaju za Mostar, a gradonačelnik Ljubo Bešlić prije glasanja je istakao da je dobijanje ovakvih letova od velikog značaja za razvoj Mostara i Hercegovine. Aerodrom Mostar već godinama pokušava proširiti ponudu letova neke niskotarifne kompanije, a napori su se konačno isplatili, izvijestio je Klix.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci