Mostar: Linija za Njemačku je pun pogodak

Mostar: Linija za Njemačku je pun pogodak

Turistička sezona u Hercegovini je u jeku. Rijeke turista se slijevaju u Mostar, a značajan rast time bilježi i Aerodrom.

Direktor Marin Raspudić je posebno zadovoljan kako se odvijaju stvari sa aviolinijom za Stuttgart i Dusseldorf, dok su na Aerodromu tek djelomično zadovoljni brojem letova za Zagreb.

Stabilizacija

Raspudić je stoga ponovo apelovao na Mostarce i građane BiH koji putuju avionom za Hrvatsku da što više koriste ovu liniju.

Analiza je potvrdila da iz Stuttgarta i Dusseldorfa za Mostar putuju većinom bh. državljani sa adresama u Njemačkoj i ostalim zemljama u ovom dijelu Europe. Zbog toga postoji mala bojazan za zimske mjesece, posebno uzimajući u obzir to da privreda u Hercegovini i Mostaru danas nije dovoljno razvijena. Raspudić najavljuje “povratak Italijana”, a nada se i da će dolazak poljskog kardinala u Međugorje značiti više hodočasnika u ovaj gradić, pa samim tim i više letova za Mostar.

“U ovoj godini smo se stabilizirali kad je riječ o tržištu, a vjerujemo da bi naredna mogla biti zaista dobra godina za Zračnu luku”, rekao je Raspudić.

Nove linije

Osvrnuo se i na nedavno uspostavljenu liniju za Jordan, kazavši da je i ona bila pogodak, te da se iz ove zemlje i u nju putuje u zadovoljavajućem broju. Kad je riječ o novim linijama, Raspudić ne isključuje uspostavu letova za Istanbul, ali je ta ideja još u povoju.

Letove za Njemačku od maja izvodi kompanija WizzAir, i to nakon što je Mostar glasovima građana na društvenim mrežama pobijedio u utrci s ostalim ponuđenim destinacijama.

O autoru

Srodni članci