Aktuelno:
Monitrano još 12 plastenika za poljoprivrednike iz Općine Centar

Monitrano još 12 plastenika za poljoprivrednike iz Općine Centar

Da podsjetimo, u ovogodišnjem općinskom budžetu obezbijeđeno je 40.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom koji se dodjeljuju zainteresiranim poljoprivrednicima – socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar.

U junu ove godine plastenike je dobilo 18 domaćinstava sa područja središnje sarajevske općine, a kako bi ovu donaciju dobio još veći broj osoba koje se žele baviti tom proizvodnjom, Općina Centar je obezbijedila sredstva za još dvanaest domaćinstava koja su se prijavila na javni poziv i ispunila propisane kriterije.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je porodicu Hilme Durića koja je dobila plastenik.

“Drago mi je što smo u mogućnosti da realizujemo ovakve projekte koji imaju višestruku korist. Projekat se pokazao jako opravdanim i u skladu sa finansijskim mogućnostima nastavit ćemo njegovu realizaciju i u godinama koje dolaze”, naglasio je Ajnadžić.

Durić se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na ovoj vrijednoj donaciji.

“S obzirom da imam dovoljno zemlje aplicirao sam na javni poziv i dobio plastenik. Ova donacija znači mnogo za mene i moju porodicu i svakako da ćemo iskoristiti prednosti koje pruža plastenička proizvodnja”, kazao je Durić.

Ovakav vid poticaja je izuzetno značajan, posebno zbog toga što se donacije ne dodjeljuju u novcu već u sredstvima i alatima za rad sa kojima će se stvarati nove vrijednosti.

Plastenici se dodjeljuju socijalno ugroženim pripadnicima povratničke populacije i demobilisanim borcima, među kojima ima i ratnih vojnih invalida, kojima Općina Centar na ovaj način želi pomoći da ublaže tešku socijalnu situaciju u kojoj se nalaze.

L.Đ

O autoru

Srodni članci