Microsoft Teams dostupan svima na Office 365

Microsoft Teams dostupan svima na Office 365

Microsoft Teams, novi radni prostor za timove, temeljen na chatu, postao je dostupan svim korisnicima programa Office 365 uz više od 100 novih karakteristika.

Nakon što je usluga predstavljena u novembru 2016. godine, danas je koristi više od 50.000 organizacija. Unutar najaktivnijih organizacija, broj ljudi koji koriste Microsoft Teams raste 30% mjesečno, a upotreba poruka se udvostručuje svaka dva mjeseca.

Trenuto, usluga ima više od 85 miliona aktivnih komercijalnih korisnika mjesečno i dostupna je na 181 tržištu i na 19 jezika.

Inače, radni prostor Microsoft Teams okuplja ljude, razgovore i sadržaje kao i alate koje timovi trebaju kako bi jednostavno sarađivali. Zbog odličnih povratnih informacija kupaca, Microsoft je od novembra dodao čak 100 novih karakteristika za bolji rad timova. Tako je Microsoft Teams postao pravo mjesto za timski rad koje pruža ugrađene Office aplikacije i usluge koje timovi koriste svaki dan – Word, Excel, PowerPoint, SharePoint te OneNote.

Uvedeni su i novi dodaci u chat –  audio i video pozivi putem mobitela i botovi koji koriste umjetnu inteligenciju. Svaki tim može prilagoditi svoj radni prostor s tabovima, konektorima i botovima, kao i poznatim Microsoftovim alatima kao što su Planner and Visual Studio Team Services.

Microsoft Teams ima napredne sigurnosne opcije i mogućnosti usklađivanja. Podaci su šifrirani u svako doba, a uslugom se upravlja isto kao i drugim Office 365 programima.

Usluga Microsoft Teams podržava ključne standarde usklađenosti, uključujući EU standarde, ISO27001, HIPPA i druge.

Ako želite isprobati Microsoft Teams, to možete učiniti kroz besplatno testno korištenje programa Office 365 ovdje.

O autoru

Srodni članci