Međunarodni sajam komponenti i elemenata za industriju namještaja i uređenje interijera – ZOW

Međunarodni sajam komponenti i elemenata za industriju namještaja i uređenje interijera – ZOW

U sklopu saradnje između Vanjskotrgovinske komore BiH i Privredne komore Republike Srpske sa Švicarskim programom za promociju uvoza u Švicarsku i EU – SIPPO obavještavamo da je u pripremi ‘Studijska posjeta’ Međunarodnom sajmu komponenti i elemenata za industriju namještaja i uređenje interijera – ZOW, Bad Salzuflen – SR Njemačka, koja će trajati od 5. do 8. februara 2018. godine.

Sajam ZOW 2018 je poseban format promotivnog događaja koji je pozicioniran između klasičnog sajma i platforme za poslovne susrete. Tu izlagači iz Njemačke i drugih europskih zemalja mogu u potpunosti biti fokusirani na direktne kotakte i razmijeniti iskustva u za to prilagođenoj atmosferi.

U okviru posjete sajmu ZOW, naš partner SIPPO će za bh. učesnike organizirati i snositi troškove za:

• Obilazak sajma sa stručnim konsultantima SIPPO-a;
• Workshop za učesnike programa, o relevantnim temama vezano za njemačko tržište i sajam ZOW;
• B2B sastanke na sajmu između bh. kompanija i potencijalnih partnera (na bazi profila prijavljenih bh. firmi) i eventualno posjete firmama u okolini;
• Zajedničku večeru za sve učesnike;
• Transfer od aerodroma Hanover do hotela u Bad Salzuflenu, te nazad.

Kompanije snose sve troškove puta za svoje predstavnike: povratnu aviokartu do Hanovera, smještaj u Bad Salzuflenu ili okolini, lokalni transport u Bad Salzuflenu, lično putno osiguranje, druge personalne troškove, te ulaznicu za sajam – ako se kupuje na licu mjesta (NB: ulaznicu je moguće naručiti unaprijed na web-stranici sajma, i u tom slučaju je besplatna).
VTKBiH će zainteresiranim kompanijama pomoći oko logističkog dijela organizacije puta (rezervacije avio-karata i smještaja, priprema firmi za B2B i sl.).

U posjeti može sudjelovati maksimalno 5 bh. kompanija koje zadovoljavaju sljedeće KRITERIJE:
• Prisutne su na međunarodnom tržištu, tj. imaju iskustvo u izvozu;
• Dobavljači su komponenti na bazi drveta za industriju namještaja (npr. ploče od punog drveta, ljepljene ploče, ostali drveni dijelovi za namještaj);
• Imaju proaktivan pristup i interes za razvijanje poslovnih kontakata i dugoročnu saradnju;
• Kompanija je u domaćem vlasništvu;
• Predstavnik kompanije koji će sudjelovati u posjeti govori engleski jezik i može donositi poslovne odluke.

U prilogu Vam dostavljamo poziv SIPPO-a u kojem je sadržan detaljan program ZOW – ‘Studijske posjete’, kao i prijavni obrazac ‘Company profile’ koji zainteresirane kompanije trebaju popuniti i poslati nam putem e-maila najkasnije do 10. januara 2018. godine.

ZOW Study Tour
Company Profile form

Komorabih.ba/A.Š.

O autoru

Srodni članci