May obećala uspješni Brexit i snažniju britansku ekonomiju u 2018.

May obećala uspješni Brexit i snažniju britansku ekonomiju u 2018.

Britanska premijerka Theresa May je obećala u nedjelju u novogodišnjem obraćanju “uspješni” izlazak svoje zemlje iz Europske unije, jačanje britanske ekonomije i izgradnju pravičnijeg društva za sve.

May je kazala kako je 2017. za Britaniju bila “godina napretka” u kojoj su pokrenuti dvogodišnji pregovori o izlasku iz EU.

Neovisno o tomu jesu li glasali za ili protiv Brexita na referendumu u junu 2016. “većina ljudi samo želi da vlada osigura dobar Brexit i to je ono što radimo”, kazala je May.

“Uspješni Brexit je ključan no to neće biti kraj naših ambicija. Također, moramo osigurati promjene ovdje i sada na pitanjima koja su važna za svakodnevni život ljudi”, kazala je May.

Obećala je “uravnoteženi pristup budžetskoj potrošnji tako da se naš dug smanji, a da ipak možemo ulagati u stvari koje su važne – naše škole, našu policiju i našu dragocjenu nacionalnu zdravstvenu zaštitu”.

“Vjerujem da 2018. može biti godina obnovljenog samopouzdanja i ponosa u našoj zemlji”, rekla je May.

“Godina u kojoj ćemo ostvarivati daljnji napredak prema uspješnom dogovoru o Brexitu, ekonomiji koja je primjerena našoj budućnosti i snažnijem i pravičnijem društvu za sve”.

seebiz.eu/V.P.

O autoru

Srodni članci