Mali svijet poslova 2017.

Mali svijet poslova 2017.

I ove godine Vas pozivamo da nam se pridružite na zabavnom i edukativnom eventu namijenjenom djeci i roditeljima – povedite djecu da se zabave i saznaju što žele postati kad narastu!

ŠTO: Mali svijet poslova
KADA: septembar 16. 09. 2017. od 10 do 18 sati
GDJE: Sarajevo City Center

Organizator: www.boljiposao.com.

Sponzori: Unicredit bank d.d, Bosnalijek d.d, Sparkasse Bank d.d. BiH, Bau&Garten d.o.o. (OBI Sarajevo), Orbico d.o.o, Oriflame Kozmetika, Syllabus škola stranih jezika.

Partneri: SCC, Udruženje za podršku djeci i roditeljima “Budućnost”, MUP Kantona Sarajevo, Plesni klub Aster, Sarajevski kiseljak d.d.

Medijski pokrovitelji: Školski.ba, Mreža za izgradnju mira, Poslovnisvijet.ba.

Generalni radijski pokrovitelj: Radio M.

Događanje je namijenjeno djeci od četiri do deset godina i njihovim roditeljima. “Mali svijet poslova” je jednodnevni event koji će se 16. 09. 2016. godine održati u SCC-u, a namijenjen je djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi. Cilj mu je kroz zabavni interaktivni program (prilagođen dječjoj dobi) upoznati djecu sa šarenim svijetom poslova i zanimanja kojima bi se u budućnosti mogli baviti. Radi se o kombinaciji sajma, radionice i igraonice tokom kojeg će se djeci predstaviti zanimanja i poslovi. Event povezuje učenje, igru i zabavu kako bi djeca na zaigran i zanimljiv način dobila uvid u svijet odraslih i već u najranijoj dobi. Ovim se projektom senzibilizira javnost za važnost pravovremene informiranosti o “svijetu poslova”, jer je pravovremena informiranost – već u najranijoj dobi – osnovi preduslov za pravilni izbor i školovanja i budućeg zanimanja.

U središtu projekta je predstavljanje različitih, zanimljivih i pomno odabranih zanimanja, a također će se za sve prisutne osigurati zabavni i muzički program te mnoštvo popratnog sadržaja.

Unutar prostora bit će postavljeni kutci s pripadajućom scenografijom gdje će djeci biti predstavljena nova, moderna i atraktivna zanimanja. Djeca će direktno od osoba koje predstavljaju zanimanja moći saznati kako izgleda njihov radni dan, koje zadatke obavljaju, čime se tačno bave i zašto je to zanimanje dobro i posebno. Poseban naglasak se stavlja na interakciju jer će djeca na licu mjesta moći postavljati pitanja i saznati sve što ih zanima.

Djeca će moći komunicirati sa svim predstavnicima zanimanja, poslušati njihova izlaganja, crtati, pisati i igrati se na prostoru predviđenom za samo događanje. Uz edukativni program organiziran je i popratni zabavni program.

Dođite i uživajte u svemu što smo pripremili za Vas, proizvodima sponzora i zabavnom programu!

O autoru

Srodni članci